De ultieme Netflix & Beer Guide voor mensen die graag chillen tijdens het Netflixen

Lars Blog, Netflix & Chill Leave a Comment

De Beer in a Box Netflix & Chill Editie staat op 14 februari te shinen op je keukentafel. Vandaar dat we wat dingetjes posten over dit prachtige begrip. Netflix & Chill doet het namelijk goed met bier. Wij geven je advies welk bier bij welk soort serie gaat. Hoef je daarover je mooie koppie te breken en kun je je lekker richten op het chill-gedeelte. 😃

Luchtige series

Het grootste drama in je leven is het niet vinden van een parkeerplaats dicht bij de ingang. Voor de rest ga je grotere problemen uit de weg óf krijg je ze simpelweg niet. Qua vermaak zoek jij het in de eenvoudige dingen des levens. Je kijkt luchtig en drinkt luchtig. Bijvoorbeeld Saison, Weizener of Witbier. Of Pils. Je wilt niet te veel nadenken tijdens het kijken en het proeven.

Daarom kijk je naar: Friends, the Unit, How I met your Mother & Iron Fist

Britse series

Hé jij daar. Met je stijve bovenlip. Dat jij je graag hult in stemmig zwart, tweed, een bolhoed en een dito paraplu maakt de Beer niet zo veel uit. Die oordeelt niet zo snel. Maar de Beer vindt het wel interessant welk bier je drinkt. Maar, niets zeggen, volgens de Beer drink je graag Real Ale. Lauw bier dat uit een vat wordt getapt. Dat doen die Engelsen zonder druk en zonder toegevoegd koolzuur.

Je kijkt graag naar: Peaky Blinders, Sherlock, Broadchurch & the Killing

Zware ingewikkelde, doorleefde drama’s

Je houdt niet zo van luchtigheid. Je proeft graag menselijk drama in je bier. Bier dat bereidt is met bloed, zweet en tranen van een brouwer die er zijn of haar levenswerk van heeft gemaakt. Bier is pas bier als er verschillende lagen in zitten. Net als de gelaagde series die je kijkt. Je neemt de tijd om het allemaal in je op te nemen en je neemt de tijd om je Stouts, IPA’s, Porters en Triples te proeven. Je doet gerust een hele avond met één biertje.

Jij zit diep in: House of Cards, Breaking Bad, BoJack Horseman & the Americans

Series voor héle intelligente mensen

Je hebt een IQ van meer dan 200. Dus drink je je bier met een kleurenstaaltje, temperatuurmeter en een IBU-tangetje. Voor jou ab-so-luut geen supermarktbiertjes, of zelfs van de plaatselijke slijter. Nee, jij importeert je bier zelf uit vreemde verre streken en je weet daarbij handig de douane te omzeilen. Je drinkt graag Imperial Red Fantasy Ale, Triple Gubflurbs of Wubba Wubba Lub Dub Ales. Als het maar bier is waar nog niemand van heeft gehoord.

Natuurlijk kijk je naar: Rick & Morty

Kinderseries

Je bent een kind of kinds. In beide gevallen is het niet verstandig om bier te drinken. Limonade is hier het devies. Of chocomel, van die lekkere dikke romige chocomel. Met een zakje chips. Fris uit de douche, met natte haartjes en je pyjamaatje op de bank zitten. En straks ga je lekker voetballen met je vriendjes. Het leven is goed.

Denk maar aan: Peppa Big, Buurman & Buurman, Masha en de Beer & Geronimo Stilton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *