Maak dit gerecht voor 2 personen in ongeveer 40 minuten en je bent het mosselmannetje / vrouwtje! Let op; mosselen zijn op hun best van juli tot en met april.
Ingrediënten mosselen:
2 kg mosselen
0,5/1 Habanero peper
3 stengels citroengras
3 teentjes knoflook
2 lente-uien
½ fles Bruut – Eigenweiss (uit je Box #4)
1 bos koriander
Ingrediënten dip:
3 eetlepels mayonaise
2 eetlepels volle yoghurt
2 theelepels Sriracha saus
2 knoflooktenen
sap van een halve limoen en
0,5 theelepel Worcester saus
Beschrijving voor de mosselen:
Schrob de mosselen schoon. Verwijder de zaadlijsten van de pepers, plet de knoflook en snij de lente-ui, citroengras en pepers grof. Verhit de mosselpan voor met (sesam)olie en fruit de pepers, knoflook, lente-ui en citroengras. Afblussen met het bier en vervolgens de mosselen toevoegen. Leg de deksel op de pan en stoom de mosselen in 4 á 5 minuten gaar.
Beschrijving dip:
Plet de knoflooktenen en snij ze zo fijn mogelijk, doe de knoflook in een kom en voeg de mayonaise, yoghurt, limoensap Sriracha- en Worcestersaus toe en meng tot een geheel. Breng de dip op smaak met peper en zout. Doe vervolgens de dip in een kommetje bij de mosselen, met wat stukjes getoast knoflookbrood.
Serveren:
Schep de mosselen in 2 diepe borden, gooi de ongeopende weg. Strooi wat fijn gesneden pepers, lente-ui en koriander over de mosselen.
En nu lekker genieten van je arbeid
Eet smakelijk. Growl!