Floor vond 5 redenen waarom je juist wél voor de Netflix & Chill Box moet kiezen

Lars Blog, Netflix & Chill Leave a Comment

Fanmail! Floor, Vriendin van de Beer en iemand die ‘iets’ met content doet, volgt ons nauwgezet. En bij het lezen van onze redenen waarom je absoluut niet voor de Netflix & Chill Box moet kiezen, trok zij wit weg en klom briesend in de pen. Ze is het er namelijk niet mee eens. Zij vindt dat je juist wél voor de Box moet kiezen. Dit is haar pleitbericht, haar woorden, eerlijk en oprecht.

Vanmiddag moest ik lachen om het blog over de 5 redenen om toch die Netflix & Chill Box niet te doen. Ik dacht ‘ja maar, ja maar’, nou ja en dat leidde tot onderstaande. Ja maar, ja maar….dus ook gewoon 5 redenen om wél voor de Netflix & Chill Box te kiezen. Gewoon een kwestie van omdenken.

#5. Te lekker bestaat gewoon niet, even focussen


Als niet-onwijze bierkenner kan ik me best voorstellen dat een bepaalde smaaksensatie je in vervoering brengt, je buiten jezelf raakt van verrukking. Een extatische, bijna orgastische ervaring. Ik snap het. Echt.

Je smaakpapillen die worden uitgedaagd om alle finesses te ontrafelen. Gerookte mout, zouthout, abrikozen, citrusvruchten…zoveel indrukken. Ja oké, zo is het heel lastig om je te focussen. Daar heeft de Beer een punt.

Maarrrrr stel je dan ook jouw lief (M/V) voor. Hij of zij is ook lekker, tenminste dat vind jij in ieder geval. Denk aan die prachtige lach, de fantastische grappen, de fijne gesprekken maar vooral het ik-kan-de-wereld-aan gevoel dat de ander jou geeft. Daar kan toch geen smaaksensatie tegenop, toch? Hallo?

#4. Speciaalbier is een te sterk afrodisiacum, zorg dat je lief in de buurt is


Dat gevoel van diep verlangen komt bij mij altijd wat later. Dat gaat zo; leuke man gespot en op de fiets naar huis fantaseer ik dan over deze wild aantrekkelijke jongeling, bedenk ik verfrissende openingszinnen en wandelen wij hand in hand de zonsopgang tegemoet. Dat écht diepe verlangen komt er dan pas uit zodra ik mijn zachte vloerkleed zie of ja, ik ben ook wel eens wakker geworden met …een totaal ongezellig kussentje. De Beer beschrijft wel levensechte scenario’s.

Maar het is dus gewoon zaak om je geliefde ten alle tijden dichtbij je te houden. Dat is wat je op Valentijnsdag ook wil, dichtbij je lief zijn. Neigt hij of zij naar een kussentje, de vissenkom of toch die schemerlamp, is het simpel om de aandacht bij te sturen. Mijn ervaring heeft me geleerd dat zoenen met een leuke man beter is dan een kussen likken. Echt, zóveel beter.

#3. Je verliest je SAMEN in de beschrijvingen


Oké om je niet te verliezen in verslavende beschrijvingen -en series- alvast wat hulp (SPOILER ALERT): Ross & Rachel krijgen elkaar, net als Ted en Robin trouwens en Walther White gaat dood. Dat lijkt me niet echt beter worden, zeg maar.

De Beer is juist geweldig goed in levendige beschrijvingen en humor om te lachen. De essentie is hier ook weer samen; als je hier samen om kunt lachen, weet je dat je een blijvertje hebt gescoord. Als je samen kunt lachen om flauwe grappen zoals ‘maak me nat en draai me om’ dan gaat het wel goed komen op Valentijnsdag. En daarna ook.

Als de poes nog niet dood is van nieuwsgierigheid en spinnend bij je op schoot springt als je voorleest over gistprocessen en hopgroeisels, ben je wel in de gevarenzone beland. Als je vis dan ook nog uit de kom springt bij jouw uiteenzetting over schenk- en drinktemperaturen, moet je wel even checken of je allerliefste geen koffers aan het inpakken is.

#2. Nieuwsgierigheid in Valentijnssfeer

Ho wacht, ..stop! Die Netflix & Chill Box niet zómaar openen op de keukentafel. Neeeheeee, daar maak je een unboxing feestje van, Valentijnsdagstijl. Uiteraard samen.

Ingrediënten: die heerlijke oesters, wat kaviaar en vooruit wat perziken voor de vitamines. Dat met die honing, dat gaat hier niet altijd goed maar ik snap dat de Beer daar meer mee kan. Voeg dan ook rozenblaadjes toe (of die neppe voor € 0,99 bij Xenos), kaarslicht en het helpt als je als vrouw iets aan hebt wat de aandacht trekt. Niet je unicorn onesie zeg maar. Iets spannends. Kijk, als je dát samen op de keukentafel zet, heb je wel iets.

Dan kun je best samen één biertje openen. Samen je nieuwsgierigheid bevredigen (dat klikt heeel fout). Zelfs als dit niet zo romantisch en zwoel verloopt als je in gedachte had en het meer op een Mr Bean-achtige unboxing lijkt; je hebt elkaar, je hebt bier. Waar kan het nog mis gaan? Die lekkere biertjes, nou ja op 1 na dan misschien, bewaar je voor morgen. Echt, doe nou maar.

#1. Alcohol en Netflix & Chill gaan nou eenmaal niet samen


Inderdaad, geen enkel legendarisch verhaal begint met een glas melk of een verkwikkend glas water. “Weet je nog na die high tea?”. Nee want toen gebeurde er abso-fucking-lutely niks gedenkwaardigs.

Maar Netflix & Chill-technisch, is alcoholloos de beste richtlijn. Je wilt de volgende ochtend niet wakker worden op de set van The Hangover. Een tijger in je badkamer. Of een leeg bed waar je overdwars alleen in ligt. Wel in het gezelschap van een fikse kater. Dat dan weer wel. Op weg naar beneden tref je kleding stukken aan die je niet herkent. Een leren broek, echt? Er staat op de 3e trede die Imperial Stout, onderaan de trap een IPA. In de woonkamer loopt je poes rondjes om een glas waarvan je heel erg hoopt dat het witbier is. En je lief hangt, heel oncharmant over de bank gedrappeerd. In de keuken staat een geit en een ananas. Jij vraagt je af #hoedan.

Wat je wél wilt op Valentijnsdag is voor iedereen anders. Maar ik stel me zo dat je die avond doorbrengt met iemand die je echt heel leuk vindt. Dan maakt het helemaal niet uit wat je doet.
Ook al vinden sommige mensen Valentijnsdag ‘alleen maar commerciële onzin’, niks is zo leuk als verrast worden. Een groot of klein romantisch gebaar, dat kaartje of de Netflix & Chill Box, het is altijd fijn als iemand aan je denkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *