‘Eerste slok is altijd het lekkerst’

timremmerswaal Blog Leave a Comment

Stefan uit Leeuwarden, een bewuste genieter

Vol verwachting klopt zijn hart. Niet voor de Sint, maar voor de Beer. Fysiotherapeut Stefan uit Leeuwarden is Beer in a Box-abonnee van het eerste uur en ontvangt vandaag ‘beermail’ afkomstig uit Alkmaar. We zijn de doos gevolgd tot in zijn huiskamer, waar de kartonnen verrassing direct open gaat.

“Kijk, hier had ik al op gehoopt,” zegt Stefan terwijl hij glunderend naar een flesje Spektakel kijkt. “Deze kwam al voorbij in een teaser op social media en ik heb hier veel goeds over gelezen.” Drie bieren gaan rechtstreeks de koelkast in. “Dat is een beetje mijn vaste routine. Zo staat er altijd een aantal klaar om van te genieten,” verklaart de fysiotherapeut. In vier fases legt hij zijn ervaring met Beer in a Box uit.

WENSEN

“Ik wil verrast worden, maar ik ben blij dat ik mijn voorkeur kan aangeven. Het is heerlijk dat iemand anders al die goede bieren voor mij uitzoekt,” vindt Stefan. De Leeuwarder is ondertussen al jaren liefhebber van goede bieren. Zijn sportieve en gezonde levensstijl staat hem daar niet bij in de weg. “Ik drink niet veel, maar als ik alcohol drink dan ga ik wel voor kwaliteit. De doos van de Beer zit altijd vol kwalitatieve bieren, waar dikwijls een mooi verhaal achter schuilt. Daar houd ik van,” zegt hij stellig. 

VERHEUGEN

“Het begint met de communicatie van de Beer, daar krijg je per definitie al dorst van. Per e-mail word je enthousiast gemaakt met wat teasers en previews over de nieuwe doos. En dan de verwachte bezorgdatum erachteraan. Op een of andere manier is de oude doos altijd net op wanneer de nieuwe komt,” lacht Stefan. Soms plant hij een avondje met vrienden als eenmaal duidelijk is wanneer de nieuwe lichting bieren binnenkomt. “Dan organiseer ik een mini-proeverij met lekker eten erbij, het liefst een bbq’tje in de zomer.”

Stefan checkt de bieren

VERRASSEN

Stefan is door de jaren heen wel iets kritischer geworden wat betreft nieuwe bieren. ”Waarschijnlijk omdat ik al zoveel verschillende heb geproefd. Het is trouwens ook nog niet voorgekomen dat er een biertje in de doos zat die ik al eens eerder gedronken had.” Hij vult snel aan: “Dat denk ik tenminste. Ik doe niet aan check-ins op Untappd dus misschien ben ik er wel een paar vergeten.” De app staat vrijwel ongebruikt op zijn telefoon. De fysiotherapeut is ook niet nieuwsgierig naar de ratings van anderen. “Ook op dat gebied laat ik me liever verrassen. Het is leuker om er helemaal blanco in te gaan,” vindt Stefan.

Genieten!

GENIETEN

Stefan’s ultieme genietmoment is, aan het einde van een hectische week, met de beentjes omhoog op de bank een aantal goede bieren proeven. “Die eerste slok is altijd het lekkerst,” meent de Leeuwarder. Hij is een bewuste genieter, die het na drie verschillende bieren voor gezien houdt. Genieten kan prima alleen, maar hij houdt wel van goed gezelschap. “Het is leuk om bijzondere bieren te delen met vrienden. Nadeel is dat je uiteindelijk bekend staat om die koelkast vol met lekkers. De verjaardagsvisite heeft laatst eerst mijn voorraad speciaalbier opgemaakt voor ze aan het pils begonnen,” lacht hij. Genieten van bier gaat bij hem bovendien vaak in combinatie met lekker en gezond eten. Hij hoopt bij Beer in a Box in de toekomst nog meer (advies) te zien op het gebied van foodpairing. “Ik kook graag maar heb vaak niet veel tijd. Ik ben dus op zoek naar simpele en gezonde gerechten die de bieren in mijn box complementeren. Dat is toch niet teveel gevraagd,” sluit hij met een knipoog af.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *