Dansend in het magazijn

timremmerswaal Blog Leave a Comment

‘De Beer danst in zijn magazijn als hij leest over jullie idee voor een magazine. We horen graag wanneer jullie zin hebben om naar het hol van de Beer te komen.’

Met die allerhartelijkste uitnodiging op zak, reisden we begin dit jaar met een goed gevoel naar Alkmaar, blikt Ron Stoop van uitgeverij Hop In Media terug op de eerste ontmoeting met de Beer begin dit jaar. “Toen we vol vertrouwen binnenstapten met een map met het 0-nummer onder de arm, kwamen Tim en Armand ons nog net niet dansend tegemoet, maar dat de Beer schwung heeft, was ons al snel duidelijk,” vult zijn collega Bert Hartman aan. Ron knikt instemmend: “We zaten gelijk op dezelfde golflengte, alsof we elkaar al jaren kenden.”


Na een korte kennismaking deden beide uitgevers die middag hun idee uit de doeken voor een onafhankelijk craftbiermedium – Hopster Magazine – gebaseerd op een breed draagvlak onder brouwerijen, proeflokalen en bierspeciaalzaken. “Ik weet nog goed dat Tim ons na enkele minuten al onderbrak: ‘stop maar, we weten genoeg!’,” vertelt Bert. De schrik sloeg ons even om het hart, herinnert Ron zich. “Er was nog zoveel moois over ons magazine te vertellen…”

Hoefde niet, want de Beer bleek al overtuigd. ‘We doen sowieso mee. Dit sluit mooi aan op datgene waarop we ons klanten willen trakteren,’ legde Armand uit, die nog een aanvullende vraag had: ‘zouden jullie ook een blad kunnen en willen maken, speciaal voor onze klanten?’ Bert: “Nou, dat konden we wel en jazeker wilden we dat.”

Juiste plaats
Een mooi voorbeeld van ‘op het goede moment op de juiste plaats verschijnen’, vindt het viertal. “En zo voelt het nog steeds,” stelt Ron. “In de maanden van schetsen, bouwen en schaven aan het nieuwe medium hebben we ook iets van die schwung overgenomen. En als het goed is, leest de klant dat terug in de nieuwe krant van de Beer: de Grizzly Gazet.”

Grizzly Gazet – De krant van de Beer


“Ik had het niet mooier kunnen verwoorden”, meent Tim. “Het bewijs ligt hier nu opgestapeld in ons magazijn, perfect passend bij de inhoud van de Box. De krant is fraai vormgegeven, inhoudelijk gevarieerd en licht van toon.” Armand: “Wat heet?! De toon is hiermee gezet. Laat de Hopster maar komen, net als de tweede editie van de Gazet. Tijd voor een toost.” Tim: “En een vreugdedansje.” 

Benieuwd naar de krant? Koop een Box. Krijg je hem er gratis bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *