Brouwweekend: leer, proef en brouw bier in de Ardennen

Victor Kuppers Blog 2 Comments

Bier proeven, bier brouwen en bier drinken. Dat is in het kort het weekend dat Beer in a Box op 23, 24 & 25 maart organiseert. Ook dit jaar organiseren we het samen met Rob & Corina van Les Etables (de herbergiers van de prachtige herberg midden in het hart van de Belgische Ardennen). In twee dagen vind je eindelijk de tijd om heerlijk te eten, te vertoeven in een prachtige omgeving, ga je op bezoek bij Achouffe van LaChouffe en leer je bierbrouwen terwijl je tussendoor geniet van allerlei bijzondere bieren!

Bestel nu je ticket(s)

Onderwerp: Brouw Workshop door Rob en Beer in a Box

Voor wie? Een bier belevingsweekend voor proevers en als je zelf wil leren brouwen
Datum? 23, 24 & 25 maart
Waar? Les Etables in de Ardennen, Houffalize.
Wat? Op een eenvoudige manier leer je hoe je zelf, thuis in je eigen keuken, met je eigen pannen en met simpele middelen kan brouwen. In de avonden besteden we tijd aan het proeven van bijzondere bieren i.s.m. de mannen van Beer in a Box en leer je de verschillende smaken op professionele manier te beoordelen. Aan het eind van het weekend krijg je je eigen gebrouwen bier mee naar huis om het daar te laten na-gisten. Ook brengen we een bezoek aan de beroemde brouwerij van Achouffe bezoeken en krijg je na de rondleiding hun allerbeste bier te proeven.

Programma

Vrijdag:
De vrijdagavond gebruiken we om iets over de geschiedenis van het bier te vertellen. We leggen het hele brouwproces uit, van mouten tot bottelen, en je leert hoe je op een professionele manier kan proeven.

Zaterdag:
De zaterdag staat in het teken van het brouwproces in de praktijk. In 3 kleine groepjes ga je zelf bier brouwen van a-z. Tot de lunch zijn we bezig met schroten, maischen en filteren van de wort.Na de lunch gaan we de wort koken en voegen we de hop en de kruiden toe volgens een gezamenlijk recept. Aan het einde van de dag gaan we de wort koelen, filteren en klaar maken voor de hoofdgisting. Na het opruimen sluiten we de dag af met een heerlijk diner.

Zondag:
’s Ochtends na het ontbijt demonstreren we hoe je bier kan bottelen. Na het bottelen gaan we naar de brouwerij van Achouffe voor een professionele rondleiding en met na afloop een proeverij van de La Chouffe, Mc Chouffe, Houblon Chouffe en de Chouffe Soleil.

Wat is de schade?:
Het hele weekend inclusief alles kost € 275,00 p.p.

Extra mogelijkheden:
Wil je op vrijdagavond al mee eten kan dat, de meerprijs is dan € 17,50

Wat krijg je allemaal:

– Het verblijf met twee overnachtingen op basis van half pension. (kamer alleen, met douche en toilet is € 35,- extra)
– Twee nachten met ontbijt en 1x diner en 2x lunch, koffie en thee inbegrepen)
– 8 verschillende biertjes speciaal geselecteerd voor dit weekend door Beer in a Box.
– Twee proefavonden onder leiding van The Beer Proffesionals van Beer in a Box. ( geen BOB nodig)
– Een praktijkdag zelf bierbrouwen.
– Een rondleiding door de brouwerij van Achouffe.
– Een nagistingsfles met 5 liter zelf gebrouwen wort en waterslot.
– Vier 75 cl beugelflessen om in te bottelen.
– Alle ingrediënten voor de nagisting op fles.
– Een nieuwe hobby.
– Een mooie start van het voorjaar 🙂

Comments 2

 1. Hallo,

  Wat een geweldig leuk weekend bierbrouwen in de ardennen is dat! Heb meteen 2 tickets besteld voor mij en een vriend. Krijg ik hier nog iets van thuisgestuurd of gebeurt dat via mail? Heb al een bevestigingsmail gehad, dus misschien is dat ook al genoeg.

  Met vriendelijke groet,

  Marcel Egelmeers

 2. Growl Marcel,

  De Beer dankt je voor je bestelling! Je bevestigingsmail is het bewijs dat je betaald hebt en dat je ingeschreven bent 🙂

  De Beer gaat je richting 23 maart zeker nog een aantal keer benaderen met nieuws over het weekend. Mocht je nog andere vragen hebben, dan kun je die ook altijd stellen via hello@beerinabox.nl 🙂

  Laat je horen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *