5 redenen waarom je absoluut niet voor de Netflix & Chill Box moet kiezen voor je Valentijnsavond

Lars Blog, Netflix & Chill Leave a Comment

Het mag inmiddels wel bekend zijn. 14 februari is het Valentijn en dat is een ideaal moment voor het betere Netflix & Chill avondje met je bae. Bij Beer in a Box dachten wij daar even handig op in te spelen door een speciale Netflix & Chill Box samen te stellen. Dat is ons gelukt. Het is de beste Box ooit. Maar wat wij ons niet realiseerden is dat de Netflix & Chill Box rampzalige gevolgen kan hebben voor jouw Valentijnsavond.

#5. Het bier is té lekker


Dat klinkt flauw en als schaamteloze borstklopperij, een beetje als een sollicitatiegesprek waarbij je een heel sterk punt van jezelf neerzet als zwak punt (“ja, ik ben altijd vééééls te perfectionistisch”). Maar sorry, het is gewoon zo. De proefsessies van de Beer en zijn smaakpanel leveren het bewijs. Tijdens die avonden zijn er diverse dingen gebeurd waar we uiteindelijk niet trots op zijn, maar die waarschijnlijk opnieuw zouden gebeuren als we de proefsessies zouden herhalen.

Zo heeft een lid van het smaakpanel de geboorte van haar eerste kind gemist doordat ze totaal verstard raakte door de subtiele smaaktonen van de Smoked Porter en alle vreugde van haar leven werd samengebald in dat specifieke smaakmoment. Een ander voorbeeld is de man die in tranen uitbarstte nadat hij de eerste slok nam van de IPA en zijn glas niet meer af wilde staan ondanks onze herhaaldelijke, steeds fermer wordende pogingen om hem uit zijn handen te trekken.

Je lees het, je Box openen op Valentijnsdag is misschien niet het allerbeste idee sinds de eerste grotbewoner het begrip idee gewaar werd terwijl hij met z’n rug naar het vuur naar het schaduwspel op de rotswanden staarde.

#4. Speciaalbier is een te sterk afrodisiacum


Dat bier lustopwekkend is wordt al vele eeuwen bewezen door de spijt die mensen voelen als zij na een avond bier drinken wakker worden naast een persoon die zij normaal gesproken het liefst op een straatlengte afstand van hen afhouden. Maar dat komt vaak door de hoeveelheid alcohol die daarmee gemoeid is. Bij Beer in a Box draait het niet om de hoeveelheid alcohol die je binnen een uur binnen kunt krijgen, maar draait het om de smaak. En die smaak doet meer met je dan je verwacht.

Wanneer je de eerste tonen van de Amber gewaar wordt, ontstaat er een diep gevoel van verlangen in je binnenste. Je sluit je ogen. Je ziet een sappiggroene bergweide met een modderig karrenspoor ernaast en een vriendelijk knipogend zonnetje aan de hemel. Achter een bosje doemt een vierspan op met op de bok een persoon van oogverblindende schoonheid. Bij de aanblik van die persoon voel je je knieën week worden. Alles wat je wilt, is diegene liefhebben, met alles wat je in je hebt. En dat gevoel projecteer je op de realiteit, ongeacht wat het object in jouw nabijheid ook is.

En dan kan het dus heel makkelijk zijn dat jouw object van verlangen de eerste de beste schemerlamp of gezellig kussentje is. En de beeld die dát oplevert voor je geliefde is niet iets dat diegene eenvoudig uit ’t hoofd krijgt. Je Valentijnsavond levert dan jarenlange therapie op. Moet je niet willen.

#3. Je verliest je in de beschrijvingen


Denk aan Stranger Things, House of Cards, Breaking Bad, Friends, Ozark, Daredevil, the Good Place, How I met your Mother [deze opsomming is misschien te lang, Lars – Victor]. Enfin, denk aan series die zó verslavend zijn dat je niet meer op kunt houden met kijken. Daardoor verkommeren eventuele huisdieren en gezinsleden. Je wilt tenslotte weten of Ross & Rachel elkaar vinden of Walter White weer beter wordt of …[rest van opsomming verwijderd – Victor].

Wij van Beer in a Box zijn daar net zo vervelend in. Je kunt je daarom heel makkelijk verliezen in de eindeloze stroom beschrijvingen van brouwers, biersoorten en bieren. En algauw verlies je je in de wereld van gistprocessen, hopgroeisels en schenk- en drinktemperaturen. Ook hier is het gevolg is dat je geliefde niet de aandacht krijgt die hij of zij verdient. Dat leidt uiteindelijk tot uithuilsessies bij vrienden of vriendinnen, frasen als “hij of zij begrijpt me niet” tegen wildvreemden in een anonieme bar en … ach, je snapt hem.

#2. Nieuwsgierigheid doodt de poes


Tja, je weet natuurlijk nooit van tevoren wat er in de Netflix & Chill Box zit. Dat moment vindt pas plaats als je de Box bij je op de keukentafel hebt staan en hem opent. Maar dan is je nieuwsgierigheid slechts ten dele bevredigt. En aangezien we altijd op zoek zijn naar de ultieme en volledige bevrediging, is zo’n deelbevrediging eigenlijk alleen maar marteling. Maar oké, je gaat verder. Het is rond etenstijd. Er staat een zinnenprikkelende maaltijd op tafel met oesters, honing, vijgen, avocado’s en amandelen en jij opent het eerste biertje.

Natuurlijk wil jij die avond niet te veel drinken, want je moet presteren. Maar toch, dat eerste biertje… dat was zó goed. Je bent razend benieuwd hoe de rest smaakt – en ruikt. Als je nou eens nog een biertje probeert. Eentje maar. Dat kan toch geen kwaad? O nee, je moet niet te veel drinken. Wat jammer dat er alcohol in zit. Nee, je wacht. Dat kan je. Ondertussen murmelt je partner iets in je oor. Je hoort het niet. Die tripel zag er toch wel heel lekker uit. Die bruine contouren van dat flesje, die ranke hals en dan de beschrijving op het etiket. Wauw… je krijgt het er helemaal warm van. Zou je nou toch…? Nee! Ja! Morgen!

…èèèn de avond is om. Stilte om je heen. Je zit alleen op de bank. Je hebt je lieveling niet furieus naar boven zien vertrekken. Toch maar het volgende biertje proberen?

#1. Alcohol en Netflix & Chill gaan nou eenmaal niet samen


Ho ho ho, hoor ik je roepen. Er zijn legendarische scènes ontstaan onder invloed van alcohol. Scènes waarin de hoofdrolspeler (jij?) in een bloemperk ergens in een Oost-Europese stad wakker wordt. Dat terwijl hij die avond daarvoor zich nog had voorgenomen om slechts één biertje te drinken in dat gezellige kroegje in Alblasserdam. Waarom heeft hij nu toch alleen die groene speedo aan? En wat moet hij met die originele Mona Lisa aanvangen? Enfin, legendarische scènes dus.

Dat is niet de bedoeling van de Beer. De Beer wilt dat je geniet van de smaken en geuren en de verhalen van de bieren. Maar dat neemt niet weg dat er soms beste knallers tussen kunnen zitten. Een barley wine van 12% of een Imperial Stout met een even hoog alcoholpercentage leveren geen brandstof voor de betere Netflix & Chillprestaties. Dat moet je gewoon strikt gescheiden houden. Een avondje genieten en een avondje Valentijnsplicht vervullen. Zó moet het en niet anders. Maar als je die Box toch hebt staan en die overheerlijke inhoud staat je aan te staren, is het wel héél erg verleidelijk om Valentijn even op een laag pitje te zetten. 😃

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *